Mintzas organic olive oil
Mintzas premium extra vergine olijfolie staat voor 100% hoogwaardige biologische olijfolie gemaakt van de olijvensoort koroneiki.
Deze biologische olijfolie met een zeer lage zuurgraad van 0,1%-0,3% is gemaakt van de Koroneiki -olijf.
Deze olijven groeien aan eigen olijfbomen en die van lokale vrienden in de omgeving van Kalamata (Peloponnesos).
Deze regio met miljoenen olijfbomen wordt beschouwd als het belangrijkste olijventeeltgebied van Griekenland.
De Koroneiki-olijf wordt ook wel de koning onder de olijven genoemd, omdat deze soort de meeste polyfenolen (antioxidanten) bevat vergeleken met andere olijfsoorten.
Daarom behoort de koroneiki-olijfolie tot de beste ter wereld.
Deze olijfolie heeft een hoge concentratie aan antioxidanten, vitamines en een zeer lage zuurtegraad. (0,1/0,3%). Dat maakt het een heel waardevol ingredient voor elke gezonde en evenwichtige maaltijd.
Biologische extra vergine olijfolie, zuurtegraad 0,1/0,3 , 500ml in een speciale UV fles, olijfsoort koroneiki, met de hand geplukt, oogstperiode oktober/December, geschikt voor warme en koude gerechten.